telefoon pictogram +31 88 678 3519

afbbelding toetsenborb met tekst iedereen

 

Iedereen mag meedoen

In de Benelux willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Om die reden moet u ook met een rolstoel een gebouw binnen kunnen komen en werkt de Benelux hard aan de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking.

Er zijn internationale standaarden en richtlijnen opgesteld die helpen bij het toegankelijk maken van websites. In de standaard voor digitale toegankelijkheid (Europese standaard EN 301 549) staan afspraken en eisen voor de manier waarop websites ontworpen, gebouwd en beheerd moeten worden. Die eisen zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en praktijkervaringen van mensen met een beperking. Volgt u die eisen, dan weet u dat de website door alle bezoekers gebruikt kan worden.

Door aan de toegankelijkheidseisen te voldoen zorgt u dat iedereen toegang heeft tot uw digitale informatie. Daarnaast zijn er ook voordelen op het gebied van, bereik, compatibiliteit, vindbaarheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. De standaard voor digitale toegankelijkheid.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Het gemak waarmee bezoekers de website kunnen gebruiken, los van technologische of persoonlijke beperkingen.

 

Vindbaarheid

De vindbaarheid van de website in zoekmachines, maar ook de vindbaarheid van informatie als u gebruik maakt van hulpmiddelen zoals voorlees software. Als de website zonder opmaak en interactie nog steeds begrijpelijk is, komt dat de vindbaarheid enorm ten goede.

 

Compatibiliteit

De mate waarin de website te gebruiken is in diverse browsers, op diverse platformen, op tablets en op mobiele telefoons.

 

Bereik

De ondersteuning van een zo groot mogelijke doelgroep, inclusief bezoekers met een beperking en bezoekers die verouderde technologie of software gebruiken.

 

Duurzaamheid

De mate waarin een website aangepast en onderhouden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig veranderen van de vormgeving van de website.