+31 88 678 3519

Nieuws

Nationale Bibliotheekcongres (16-04-2019)

Optelecdigitaal is met een informatiestand aanwezig bij het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april 2019.
De locatie is de Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, te Rotterdam

Thema: Diversiteit

De bibliotheek staat midden in de maatschappij. Een maatschappij met zoveel culturen en generaties, eentje die inmiddels behoorlijk divers is geworden. Tijdens het congres wordt er ingezoomd op het thema ‘diversiteit’. Herkent iedereen zich voldoende in het aanbod en dienstverlening?

Hoe worden we meer inclusief, met oog voor verschillen? Dat moeten we samen doen en daarom gaan we tijdens het congres graag hierover met u in gesprek. Dit doen we met een inspirerend plenair ochtendprogramma en heel veel niet te missen workshops, talks en verdiepingssessies tijdens de middag, die hoofdzakelijk door uw vakcollega’s worden aangedragen en ontwikkeld.

Optelecdigitaal is aanwezig met onderandere Browsealoud software: plugin software waarmee u op eenvoudige wijze uw website voorziet in diverse toegankelijkheids elementen waaronder vergroting en auditieve ondersteuning.

Congres Digitale Toegankelijkheid (16-05-2019)

Optelecdigitaal is met een informatiestand aanwezig bij de 6e editie van het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid op donderdag 16 mei 2019. In 1 dag wordt je bijgepraat over toegankelijkheid van websites en apps voor mensen met een functiebeperking. De locatie is Antropia in Driebergen.

Thema: hoe implementeer ik digitale toegankelijkheid in onze organisatie?

Er is veel aandacht voor de implementatie van digitale toegankelijkheid.

In de ochtend zijn een aantal plenaire presentaties. Er worden diverse groeimodellen besproken: waarmee men laat laten zien dat werken aan toegankelijk mogelijk is voor elke organisatie. De Universiteit van Amsterdam zet daar een aparte ‘accessibility officer’ voor in. Hoe bevalt dat? En hoe doe je dat als kleine organisatie? Ook het bedrijfsleven komt aan bod: VNO-NCW vertelt 0ver de concurrentievoordelen van een goed toegankelijke online performance.

In de middag praktische sessies: over toegankelijkheid van kaarten, video en pdf. Of hoe je als webredactie op een pragmatische manier webstatistieken kunt inzetten. Dit jaar besteden wordt extra aandacht besteed aan de techniek.

Optelecdigitaal is aanwezig met onderandere Browsealoud software: plugin software waarmee u op eenvoudige wijze uw website voorziet in diverse toegankelijkheids elementen waaronder vergroting en auditieve ondersteuning.

Copyright © 2019 Optelecdigitaal.nl. Alle rechten voorbehouden. Privacy Cookiebeleid