+31 88 678 3519

Wat is web toegankelijkheid

Gebruik maken van de mogelijkheden die het internet, computers, tablets en smartphones ons bieden hoort daar natuurlijk bij. Juist daarom is het belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen. In de Benelux willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Om die reden moet u ook met een rolstoel een gebouw binnen kunnen komen en werkt de Benelux hard aan de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking.

Voor de digitale voorzieningen is het niet anders!

In onze samenleving kunt u bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk en verplicht voor de (semi)overheid. Als websites goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking.

Web accessibility is het principe om websites toegankelijker te maken voor alle bezoekers, inclusief mensen met een beperking. Een goede website ziet er niet alleen strak uit voor de gemiddelde bezoeker, maar is ook zo opgezet dat deze bruikbaar is voor bezoekers met een functiebeperking, zoals een visuele, motorieke en cognitieve handicap. Dit houdt onder meer in dat de HTML-code van pagina’s structuur en betekenis toevoegt aan teksten, dat er van afbeeldingen en video’s alternatieve teksten beschikbaar zijn, dat teksten zo geschreven en opgemaakt zijn dat ze makkelijk te lezen en te begrijpen zijn en dat de site zo is gebouwd dat deze eenvoudig met een screenreader (schermvoorlees software) en zonder muis gebruikt kan worden.

Copyright © 2019 Optelecdigitaal.nl. Alle rechten voorbehouden. Privacy Cookiebeleid