Telefoon icoon +31 88 678 3519
Skip navigation

Congres Digitale Toegankelijkheid (16-05-2019)

color contrast

Optelecdigitaal is met een informatiestand aanwezig bij de 6e editie van het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid op donderdag 16 mei 2019. In 1 dag wordt je bijgepraat over toegankelijkheid van websites en apps voor mensen met een functiebeperking. De locatie is Antropia in Driebergen.
Thema: hoe implementeer ik digitale toegankelijkheid in onze organisatie?

Er is veel aandacht voor de implementatie van digitale toegankelijkheid.

In de ochtend zijn een aantal plenaire presentaties. Er worden diverse groeimodellen besproken: waarmee men laat laten zien dat werken aan toegankelijk mogelijk is voor elke organisatie. De Universiteit van Amsterdam zet daar een aparte ‘accessibility officer’ voor in. Hoe bevalt dat? En hoe doe je dat als kleine organisatie? Ook het bedrijfsleven komt aan bod: VNO-NCW vertelt 0ver de concurrentievoordelen van een goed toegankelijke online performance.

In de middag praktische sessies: over toegankelijkheid van kaarten, video en pdf. Of hoe je als webredactie op een pragmatische manier webstatistieken kunt inzetten. Dit jaar besteden wordt extra aandacht besteed aan de techniek.

Optelecdigitaal is aanwezig met onderandere Browsealoud software: plugin software waarmee u op eenvoudige wijze uw website voorziet in diverse toegankelijkheids elementen waaronder vergroting en auditieve ondersteuning.

Copyright © 2023 Optelecdigitaal.nl. Alle rechten voorbehouden. Privacy Cookiebeleid